Ви тут:
Суспільство Україна 

“Росія – лицемірний двуликий диявол”. Промова Надії Савченко в донецькому суді

“Росія вже давно веде себе як лицемірний двуликий диявол у відношенні міжнародної політики”, – так розпочала свою промову Надія Савченко під час засідання суду у російському Донецьку. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Донецький міський суд Ростовської області Росії 22 вересня починає розгляд по суті кримінальної справи Савченко.

Судові слухання відбуватимуться у відкритому режимі. Справу Савченко розглядає колегія з трьох суддів. Під час сьогоднішнього засідання прокурор оголосить обвинувальний висновок, після чого підсудна заявить, чи визнає вона провину. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Як прогнозують адвокати українки, процес “буде стрімким”, і до кінця жовтня суд уже винесе вирок. Захист не сподівається здобути перемогу в російському суді, але розраховує на підтримку міжнародної спільноти.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Перейти до вмісту