Ви тут:

Працівники Полтавського інституту післядипломної освіти просять їх не скорочувати

післядиплом

Працівники Полтавського інституту післядипломної освіти педагогів (ПОіПО) ім. М. В. Остроградського написали відкритого стурбованого листа  міністру освіти Сергію Квіту, голові Комітету з питань освіти та науки Лілії Гриневич щодо постійного скорочення персоналу ПОіПО та руйнації всієї системи післядипломної освіти вчителів.

На думку працівників ПОіПО увага до проблем і потреб інститутів післядипломної педагогічної освіти зі сторони Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України сприятиме розвитку освітнього і професійного потенціалу країни, забезпечить підтримку реформування освіти України з боку досить кваліфікованої і впливової когорти педагогічних працівників.

Нагадаємо, проект рішення МОН України «Про реформування закладів системи післядипломної педагогічної освіти» є підставою до знищення системи педагогічної післядипломної освіти – автори документу передбачають ліквідувати невиправдані витрати на утримання подібних закладів, а також оптимізувати їх.

Працівники Полтавського інституту післядипломної освіти разом з колегами з інших областей України вказали на «прогалини» в редакції Закону України «Про вищу освіту», які стосувались долі їхніх закладів в освітній системі і надсилали конкретні пропозиції. На їх думку, немає реальних розрахунків так званої «економії» від ліквідації таких освітніх установ.

Згідно зі зверненням, працівники ПОіПО наполягають на проведенні всеукраїнського зібрання педагогічних працівників України і працівників ІППО, науковців-дослідників та юристів для чіткого розуміння системи післядипломної освіти у системі освіти України та перспектив розвитку.

Нині система післядипломної освіти педагогів Україні відзначає своє 75-річчя – з періодичних курсів підвищення кваліфікації вчителів вона переросла в цілу мережу вищих навчальних закладів післядипломної освіти комунальної форми власності.

 

Перейти до вмісту