Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство 

Понад третина депутатів Полтавської облради могли б втратити мандат (ВІДЕО)

Понад третина депутатів Полтавської обласної ради, за результатами пропусків засідань сесій і постійних депутатських комісій, могли б втратити мандат. Про це сьогодні, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповів журналіст громадського руху ЧЕСНО Сергій Огородник.

“Громадський рух ЧЕСНО у рамках кампанії “Чесна весна — відповідальна осінь” провели моніторинг. Мета цієї ініціативи — поінформувати громадськість про те, хто неналежно виконував свої депутатські обов’язки, не відвідував сесії та засідання комісій, і, як наслідок, не представляв інтереси громадськості. Якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесій чи постійних комісій протягом одного повного року каденції, можна ініціювати процедуру його відкликання. Громадський рух ЧЕСНО прагне, аби кожний депутат зрозумів, що прогули або неякісна робота можуть безпосередньо вплинути на подальшу політичну кар’єру, а також на ставлення громади до її представника. І врешті-решт на результати місцевих виборів восени”, – сказав Огородник.

Він наголосив, що результати моніторингу Громадський рух спеціально оприлюднює перед черговими виборами, аби люди змогли проаналізувати діяльність депутата у своєму окрузі та вибрати у подальшому достойного представника своїх інтересів.

Про що ще йшлося під час прес-конференції детальніше дивіться у ВІДЕО.

Детальніше з методологією та моніторингом можна ознайомитися на сайті Громадського руху ЧЕСНО http://www.chesno.org/

Перейти до вмісту