Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавській обласній бібліотеці не вистачає електронного каталогу книг – Ворона

IMG_0665

Сьогодні на початку засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки і культури депутати затверджували керівників комунальних закладів цієї галузі.

Під час обговорення  подовження контракту на рік з директором Полтавської обласної універсальної бібліотеки ім. Котляревського Тетяною Зеленською зазначалося, що закладу не вистачає модернізації, осучаснення джерел інформації та розширеного електронного каталогу книг.

Голова обласної ради Петро Ворона наголосив, що сучасне життя передбачає запровадження в обласній універсальній бібліотеці каталогу електронних книг і  вільного доступу до електронних бібліотек усього світу.

Ворона навів приклад, що у Львові можна прийти з планшетом і закачати через інтернет на нього будь-яку книгу, за певну плату. Полтавській бібліотеці потрібно перейняти цей досвід, ще й заробляти на електронних послугах. До того ж, навчати людей похилого віку як користуватися інтернетом.

 

Під час обговорення також зазначалося, що стан матеріально-технічної бази обласної бібліотеки також потребує оновлення, переоснащення меблів і комп’ютерної техніки. А насамперед, потрібно замінити електромережу, яка вже не витримує напруги та провести заходи з енергозбереження.

У бібліотеці, за даними комісії, буває по 30-40 відвідувачів за півдня. Серед недоліків – відсутність передоплати за періодику –  700 журналів і 150 газет, як раніше, тут  не отримують.

Тетяна Зеленська відзначила, що бібліотека нараховує 818 тисяч видань, запровадила безкоштовний інтернет та приймає активну участь в інноваційних і грантових проектах.

Комісія рекомендувала подовжити з нею контракт.

IMG_0656

Перейти до вмісту