Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині ліквідували канал надходження алкоголю

У ході здійснення слідчо-оперативних заходів працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області ліквідовано канал надходження на територію Полтавської та інших областей України незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які в подальшому реалізовувалися без сплати в бюджет Держави акцизного податку. Про це повідомили у ГУ ДФС у Полтавській області.

Як розповів начальник оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області Анатолій Босенко оперативниками Головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області з’ясовано, що у ході слідчо-оперативних заходів, 40-річний мешканець м.Києва здійснював транспортування з метою збуту і збут незаконно виготовлених підакцизних товарів – алкогольних напоїв на території Полтавської та інших областей.

Під час доставки чергової партії такого товару з м. Києва транзитом через м. Кременчук, оперативниками на виїзді з м. Кременчука затримано вантажний сідловий тягач з напівпричепом, в ході огляду якого виявлено, та вилучено алкогольні напої, в упаковках типу “бег-ін-бокс” з надписом «Пшенична» місткістю 10 літрів кожна в кількості 950 шт. без марок акцизного податку, орієнтовною вартістю 1,045 млн грн , а також спирт, розлитий в поліетиленові пакети місткістю 100 мл, під виглядом косметичного лосьйону торгової марки «Боярышник» в кількості 40 тис. 900 шт., орієнтовною вартістю 327 тис.грн.

Всього вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на орієнтовну суму 1,4 млн грн.

За фактом транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв слідчим управлінням фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України.

Де виготовлялися підакцизні товари наразі з’ясовує слідство.

Перейти до вмісту