Ви тут:

Луганські студенти переїхали вчитися до Полтави

Студенти факультету іноземних мов та інституту культури Луганського національного університету імені Шевченка  замінили дистанційне на стаціонарне навчання в Полтаві.

Навчальною базою, аудиторіями та гуртожитками з переселенцями поділилися в Полтавському університеті економіки і торгівлі (ПУЕТ).

«Є такі спеціальності, на яких дитина повинна бачити викладача … Словесно-ілюстративний метод повинен бути присутнім. І ми нарешті можемо почати навчальний рік в стаціонарних умовах », – зазначила директор інституту культури і мистецтв ЛНУ ім. Шевченко Інна Сташевська.

За час конфлікту в Донбасі університет втратив майже половину студентів і третину викладачів – частина залишилася в Луганську, частина роз’їхалася. У Полтаву переїхало більше 200 студентів і 60 викладачів.

Полтавці надали місця в гуртожитку,  всіх студентів та викладачів поселили, – розповів директор Департаменту управління освіти і науки Полтавської ОДА Євген Ленський.

За його словами, за офіційними даними усього на Полтавщині зареєстровано близько сотні студентів-переселенців з Донбасу, 2625 малюків-переселенців, що пішли до дитячих садків на Полтавщині та майже 1,3 тис. школярів.

Перейти до вмісту