Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Активісти перевірять найбільші міські ради Полтавської області на виконання Закону про Доступ до інформації

14466464З вересня стартує Всеукраїнська моніторингова кампанія «Знати, щоб діяти», яка спрямована на перевірку міських рад в частині виконання ними Закону про Доступ до публічної інформації. В рамках кампанії, яка триватиме з кінця серпня до грудня, Центр політичних студій та аналітики перевірить 120 міських рад у 24 областях України. В Полтавській області перевірка торкнеться Полтавську, Миргородську, Комсомольську, Пирятинську та Хорольську міські ради.

«Ми прагнемо зробити роботу органів влади більш прозорою та відкритою, – говорить керівник проекту, експерт Центру політичних студій та аналітики Дарія Слизьконіс. – Ми часто працюємо з запитами і знаємо, що навіть через 4 роки після прийняття Закону про Доступ багато міських рад все ще часто грішать приховуванням інформації від громадян. Перший крок на вирішення проблеми – перевірити, які саме ради незадовільно працюють».

Перевірка торкнеться, переважно, рівня надання публічної інформації на запити та наповнення сайтів рад. В подальшому інформація про порушення права на доступ буде передана Уповноваженому Верховної Ради з прав людини для притягнення до відповідальності найбільш злісних порушників.

Експерти Центру політичних студій та аналітики спільно з представниками Офісу Уповноваженого на основі моніторингу розроблять рекомендації по усуненню виявлених недоліків у практиці застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» міськими радами.

Всеукраїнська моніторингова кампанія виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» міськими радами «Знати, щоб діяти!» впроваджується Центром політичних студій та аналітики за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми “Зміцнення інформаційного суспільства в Україні”

Перейти до вмісту