Полтавцям пропонують посмакувати борщем із полуницею
15 серпня в Опішні відбудеться Другий всеукраїнський гастрономічний НАРОДНИЙ фестиваль-квест «Борщик у глиняному горщику». Куратор фестивалю етнолог, керамолог, кандидат історичних наук, дослідниця традицій використання глиняного посуду в культурі харчування українців, провідний популяризатор традиційної культури Полтавщини – Олена Щербань. Туристичний клуб InGreen збирає однодумців для спільної мандрівки на фестиваль.
Фестиваль-квест популяризує ПОЛТАВЩИНУ як осередок народної гастрономії та органічної їжі і має на меті зробити полтавський край осердям гастрономічного туризму та повернути традицію спільного гуляння. Під час заходу готуватимуться смачні і надзвичайно поживні БОРЩІ, які готували бабусі наших бабусь. Для них використовують лише здорові продукти. Тільки ЗДОРОВА ОРГАНІЧНА ЕКОЛОГІЧНО чиста їжа! Подібний захід вже проходив минулого року.
Під час цьогорічного фестивалю дві Учасниці готуватимуть по ТРИ різновиди БОРЩУ в трьох глиняних горщиках одночасно. Орієнтовне конкурсне борщове меню: Борщ із м’ясом, Борщ червоний з грушками , Борщ із полуницею, Борщ із м’ясом, Борщ з рибою, Борщ із секретним інгредієнтом.
Тож тримаємо носи і носики за вітром, і як тільки чуємо запахи полтавської народної кухні зі сторони гончарської столиці України, вирушаємо на дегустацію таких простих, на перший погляд, популярних страв як БОРЩ, КАША КАЧАНА, ГАЛУШКИ, ВАРЕНИКИ, ГРЕЧАНИКИ, ШУЛИКИ, але які приховують в собі ТРАДИЦІЮ та КУЛЬТУРУ предків наших.
В рамках подорожі із туристичним клубом InGreen бажаючі зможуть ознайомитися з Національним музеєм-заповідни
Приєднатися до спільної поїздки можуть усі бажаючі на сайті організаторів – http://ingreen.i