Ви тут:
Полтавщина Суспільство Точка зору 

Петро Ворона: «Від молоді значною мірою залежить майбутнє Полтави»

12 серпня, у Міжнародний день молоді, у будівлі Кадетського корпусу відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Модернізація Полтави», в якому взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, представники студентського самоврядування та громадських організацій міста. про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Йшлося про перспективи соціально-економічного розвитку обласного центру, шляхи його модернізації, участі молоді у цьому процесі.

У своєму виступі Петро Ворона, зокрема, сказав:

– Я не корінний полтавчанин. Але мені болить за Полтаву. Переконаний, що людям, які очолять наше місто, повинні бути близькі духовні цінності: рідна мова, культура, мораль, традиції. Спільними зусиллями ми повинні добитися, щоб Полтава виправдала звання духовної столиці України, стала центром економічних перетворень.
Серед першочергових завдань розвитку міста Петро Ворона назвав створення привабливого інвестиційного клімату, запровадження альтернативної енергетики, будівництво сміттєпереробного заводу, відновлення промислового виробництва, залучення креативної молоді до роботи в органах державного управління та місцевого самоврядування, активізація її участі у виборчому процесі.

Разом із тим, Петро Ворона зазначив важливість дієвої співпраці міської влади з обласною радою та облдержадміністрацією, яка, за його словами, на сьогодні відсутня.

Щодо виборів у місцеві ради та міського голови, то Петро Ворона висловив упевненість, що жителі Полтави не купляться на чергові авантюрні обіцянки окремих кандидатів, розберуться «хто є хто», адже влада, вважає Петро Ворона, коштує набагато дорожче за «гречку».

На думку голови обласної ради, необхідно більш широко залучати молодь до управлінської діяльності, проектного менеджменту, участі у житті територіальних громад. Саме молоді державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, вважає голова обласної ради, зможуть по-новому організувати роботу, допомогти подолати бюрократизм, хамське ставлення до людей, хабарництво в органах влади.

– Від молоді, яка виступає за прогресивні зміни, сповідує демократичні засади, – наголосив Петро Ворона, – значною мірою залежить майбутнє Полтави.

Перейти до вмісту