Ви тут:

З 1 липня деякі полтавські пільговики автоматично отримають субсидії

Корнієнко999

З 1 липня 2015 року згiдно з Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня  2015 року № 389,  затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного  сукупного доходу сім’ї. Територіальні управліннями праці та соціального захисту населення проводять відповідну роботу щодо визначення прав окремих категорій пільговиків на отримання пільг з урахуванням доходів сім’ї.

Директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмила Корнієнко зазначила, що по сім’ях, в яких пільговики та члени їх сімей, які користуються пільгами, є непрацюючими пенсіонерами, управління соцзахисту проводять автоматизований розрахунок доходів сім’ї та визначають їх право на отримання пільг.

Тому зазначеним сім’ям пільговиків звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення не потрібно.

Інші сім’ї пільговиків, тобто ті, в яких пільговик або члени його сім’ї, які користуються пільгами, відносяться до працюючих осіб або працездатних непрацюючих осіб, запрошуються районними (міськими) управліннями праці та соціального захисту населення з метою заповнення Декларації про доходи сім’ї пільговика.

До Декларації додаються довідки про доходи пільговика та членів його сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за 6 місяців, що передують місяцю звернення.

Згідно змін, внесених до Порядку постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2015 року № 446, термін звернення за визначенням права на отримання пільг з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї з 01.07.2015 збільшено, а саме, для визначення права на отримання пільг з 1 липня пільговик має право звернутися до органу праці та соціального захисту населення протягом липня – вересня 2015 року.

Звертаємо увагу пільговиків, що плата за житлово – комунальні послуги за червень 2015 року, яка проводиться у липні 2015 року, сплачується з урахуванням пільги.

Право на пільги з 01.07.2015 для пільгової категорії громадян визначать територіальні управління праці та соціального захисту населення протягом липня 2015 року.

В період з 05 по 15 серпня 2015 року пільговикам будуть направлені повідомлення про те, що вони не мають право на отримання пільг та можуть звернутися за житловою субсидією.

При цьому кожна сім’я, яка не матиме права на отримання пільг з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї з 01.07.2015 року буде взята на контроль та перевірено її право на отримання житлової субсидії.

Перейти до вмісту