Ви тут:

Випускники ПТНЗ та ВНЗ Полтавщини незабаром отримають свої дипломи

Департамент освіти і науки Полтавської ОДА, посилаючись на лист від МОН України, запевняє, що згодом випускники обов’язково заберуть дипломи. Поки що ж вони зможуть підтвердити свої фахові здобутки тимчасовою довідкою.

Цього року випускники вищих та професійно-технічних закладів освіти досі не отримали дипломи про закінчення навчання. Ця проблема викликала багато запитань до високопосадовців, пов’язаних зі сферою освіти. Полтавці переймаються, чи будуть дипломи видані взагалі.

У листі від МОН України, який отримали працівники Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА (http://www.poltav-oblosvita.gov.ua/612-vidacha-dokumentiv-pro-profesijno-tekhnichnu-osvitu-2.html), пояснюється, що головною причиною нестачі дипломів стала затримка Антимонопольним комітетом процедури закупівлі бланків документів.

Залежить процес видачі й від того, настільки швидко навчальні заклади подають до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) накази про відрахування випускників у зв’язку із закінченням навчання. Адже лише після цього ЄДЕБО присвоює кожному диплому реєстраційний номер.

Та незважаючи на всі ускладнення, випускники не залишаться з «пустими руками». З 10 липня 2015 року професійно-технічні навчальні заклади забезпечать відповідними бланками.

Щоб отримати підтвердження здобутої кваліфікації, випускникам достатньо звернутися у свій альма-матер з проханням надати їм довідку про закінчення професійно-технічного закладу. Хоча такий документ є лише тимчасовим до видачі диплому, на його підставі можна влаштуватися на роботу або продовжити навчання у вищому навчальному закладі.

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Євгеній Ленський не заперечує наявність проблеми та запевняє, що незабаром її буде вирішено:

– Я розумію, що ситуація на сьогодні – складна. І це вперше відбувається на теренах нашої держави. Звичайно, що перебудова системи вимагає певного часу та розуміння. Те, що освітнім закладам надають більших повноважень і самостійності у видачі документів про освіту – це крок уперед. Це зменшить і, я впевнений, взагалі знищить корупційні складові навколо видачі документів про освіту. Ми будуємо нашу освіту і нашу державу разом. Складності були, є і будуть, і лише разом ми їх подолаємо та будемо жити в сучасній європейській державі.

Прес-служба Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

Перейти до вмісту