Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

В Полтавi судитимуть екс-заступника голови УБОЗу

прокуратура герб

Прокуратура Полтавської області завершила досудове розслідування кримінальної справи щодо колишнього заступника начальника УБОЗ ГУ МВС України в Полтавській області.

Про це сказано в повідомленні на сайті прокуратури області.

Зокрема, екс-убозівцю інкримінують вчинення злочину згідно з ч. 2 ст. 364 КК України, тобто  зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки.

Обвинувальний акт у вказаному провадженні 9 липня направлено до Октябрського районного суду Полтави, – повідомив заступник прокурора Полтавської області Олександр Озерянський.

За його словами, досудовим розслідуванням встановлено, що в березні 2010 року співробітники підрозділу УБОЗ ГУМВС в Полтавській області проводили оперативно-розшукові заходи, спрямовані на фіксування фактів протиправної реалізації на Полтавщині холодної зброї.

Контроль за організацією та проведенням цих заходів здійснював особисто підозрюваний, який на той час тимчасово виконував обов’язки начальника УБОЗ ГУМВС України в Полтавській області.

«Після обшуку в домогосподарстві приватного підприємця із Харкова співробітники УБОЗ вилучили велику кількість зброї, у тому числі раритетної, яку було доставлено до службового кабінету вищезгаданого міліціонера. При отриманні вилученого керівник правоохоронного органу не виконав відповідні вимоги, яких слід дотримуватись при вилученні, обліку, зберіганні та передачі речових доказів та іншого майна у кримінальних справах», – зазначив Олександр Озерянський.

В подальшому, після судового розгляду кримінальної справи за фактом збуту холодної зброї підприємцем, частина вилученого була повернута харків’янину. А іншою частиною правоохоронець розпорядився самостійно, спричинивши підприємцю матеріальну шкоду на загальну суму понад 400 тис. грн.

Перейти до вмісту