Ви тут:
Культура Полтавщина 

У Полтаві відкрили виставку ексклюзивної художньої вишивки

У Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка (галереї мистецтв) відкрили персональну виставку вишитих картин Людмили Коламицевої.

Свої унікальні роботи, виконані в техніці “Об’ємна вишивка”, майстриня демонструє вперше. В експозиції представлено 43 вишиті картини, які поєднують три техніки: малюнок на тканині, вишивка стрічками та аплікація з тканини і стрічок. Ще п’ять робіт з її колекції нині мандрують різними країнами. Їх виставляють, як в столиці, так і за кордоном. Крім картин представили й вироби з бісеру.

“Я йшла до цього 5 років. Роботи виконані в трьохмірній стародавній техніці. Кожна робота неповторна, всі картини як живі. Змінюються часи, змінюються покоління, їхні уподобання та погляди. Змінюються одяг і прикраси, але залишаються віковічні традиції”, -сказала Людмила Коламицева.

Привітати Людмилу Андріївну з відкриттям виставки прийшли, друзі, колеги, митці, освітяни, її учні.

Сама ж майстриня називає свої роботи відображенням душі. За її словами, процес вишивання заспокоює та приносить неймовірне емоційне задоволення. Хоче, щоб в Полтаві ця техніка зазвучала, а люди поглянувши на картини, почали творити подібне.

“Все почалося спонтанно, побачила в книжці картину, сподобалася, спробувала, вийшло. Мене ця робота захопила. Багато робіт виконані з натури. Йду в садок, збираю квіти, потім їх вишиваю. Іноді навіть вночі встаю, щоб продовжити роботу”, – зазначила майстриня.

Людмила працює вчителем трудового навчання, свої знання передає своїм вихованцям. Також веде художній гурток в ОЦЕВУМі.


Перейти до вмісту