Ви тут:

У Києві показали перший художній фільм із зони АТО

Знімок екрану - 03.07.15 - 13:40:15

Прем’єра української короткометражки “Міна”, знятої в зоні АТО, відбулася в столичному кінотеатрі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на “Укрінформ”.

Художній фільм був знятий у вересні 2014 року в Слов’янську та Семенівці на кошти волонтерів і благодійних організацій. Творці стрічки збирали гроші на її пост-продакшт протягом лютого-квітня 2015 року на краудфандинговій платформі “Спільнокошт” і вже у травні цього року представили фільм у Каннах.

Як зазначив один із продюсерів фільму Олексій Толкачов, загальний бюджет картини становить близько $70 тис. 

Основне гасло фільму – “Розмінуй свою свідомість!”. У стрічці йдеться про хлопця Гену, який тікає з-під вибухів до столиці, прагнучи миру й творчої самореалізації. Та навколишній світ не дає йому спокою: батьки не сприймають його громадянської позиції, кохана дівчина не розуміє, оточення дратує. Хлопець назавжди залишає рідне село на охопленому війною Донбасі — їде туди, де не стріляють. До автобусу в краще майбутнє — кілька кроків, аж раптом на шляху втікача постає справжня перешкода, що може позбавити його життя… Варто Гені відірвати ногу від землі — міна вибухне. І поки хлопець не може зійти з місця — всі ті, від кого він утік, знаходять його.

 

Фільм розповідає не стільки про війну, скільки про життя цивільного населення. 

Творці фільму переконані, що повідомлення у ЗМІ не можуть розповісти про війну на Сході України так, як це зробить фільм. “Ми ж хочемо дати можливість глядачам відчути, прожити, зануритись у реальність, в якій сьогодні живуть мільйони українців. Фільм “Міна” – це наша спроба відображення дійсності через художню форму, яка завжди була простішою та зрозумілішою для глядача”, – зазначають вони.

Світова прем’єра фільму відбулась на міжнародному кінофестивалі у Каннах (SHORTFILMCORNER у рамках FESTIVAL DE CANNES — із 13 по 24 травня 2015 року).

Перейти до вмісту