Ви тут:

Ситуація у зоні АТО загострилася: бойовики за вечір стріляли 40 разів

фото:jo.info.ua
фото:jo.info.ua

Із 18:00 9 липня і до опівночі по всій лінії розмежування проросійські терористи близько 40 разів обстріляли позицій українських військ

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook, передає Еспресо.TV.

“З них 17 разів окупанти застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю. З прибуттям чергового, так званого “російського гумконвою” у Донецьку та Луганську області, обстріли позицій сил АТО значно почастішали”, – йдеться у повідомленні.

Бандформування неодноразово гатили по позиціях сил АТО зі 120-мм мінометів й танків у районах населених пунктів Водяне, Авдіївка, Піски, Кримське, Опитне, Березове. Двічі зі 122-мм артилерії обстріляні позиції українських військових в районі селища Тарамчук, що на Донеччині.

“З 19:45 по 20:00 з артилерії калібру 152-мм російські окупанти обстріляли селище Гранітне на Маріупольському напрямку”, – зазначили у штабі АТО.

Сьогодні, 10 липня, рівно опівночі терористи розпочали обстріл зі 120-мм мінометів та стрілецької зброї позицій українських військ поблизу Пісків.

О 2 годині ночі поблизу селища Луганське бійці сил АТО виявили та відбили напад диверсійно-розвідувальної групи.

“Попри підтримку Росією незаконних збройних формувань на окупованій території України, ситуація в зоні АТО цілком контролюється українськими військовими”, – запевнили у прес-центрі.

Нагадаємо, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг повідомив про загрозу жителям сіл Саханка, Сопине і Бердянське у зв’язку із встановленням “ДНР” нових бойових позицій.

Перейти до вмісту