Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Семеро полтавських військовослужбовців отримали посвідчення «Учасника бойових дій»

Кожен громадянин України з хвилюванням слухає новини про події у зоні АТО, адже там вже більше року триває війна. На захисті незалежності нашої держави, на захисті кордонів рідної Батьківщини та мирного неба над нашою головою стоять і мужні полтавці. На даний час до Полтави повернулися 208 демобілізованих військовослужбовців. про це повідомили у Полтавській міській раді.

Згідно «Порядку взаємодії щодо впровадження надання послуг для вирішення проблем демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції за принципом «єдиного вікна»», затвердженим заступником голови обласної державної адміністрації Олегом Пругло від 12 травня 2015 року, проводиться урочисте вручення посвідчень «Учасника бойових дій» та впроваджено роботу «єдиного вікна».

На даний час кожен демобілізований військовослужбовець, який перебував у зоні АТО, надає пакет документів до Полтавського об’єднаного міського військкомату. Працівники міського військкомату передають їх на розгляд комісії до Полтавського обласного військкомату, з метою встановлення статусу «учасник бойових дій». Згідно рішення комісії оформлюються відповідні документи та передаються до Полтавського об’єднаного міського військкомату. Вже після цього в урочистій атмосфері проводиться вручення посвідчень «Учасника бойових дій» та починає свою роботу «єдине вікно».

В урочистій атмосфері ще сімом демобілізованим військовослужбовцям вручив посвідчення заступник голови Київської районної у м. Полтава ради з питань діяльності виконавчого органу Сергій Дудко.

Після урочистостей розпочалася робота «єдиного вікна», в рамках роботи якого захисники отримали усі необхідні консультації.

Довідково:

На сьогодні 153 демобілізованих військовослужбовця вже мають посвідчення учасника бойових дій і 4 інваліда війни. 27 військовослужбовців вже пройшли санаторно-курортне лікування в санаторіях Полтавської області. Ще 17 захисників на даний час перебувають у санаторії. В рамках міської програми «Турбота» виділено кошти з міського бюджету для надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, що отримали статус учасника бойових дій у розмірі 1000 гривень. 99 тисяч гривень виділено на безкоштовне оздоровлення дітей воїнів у позаміському дитячому таборі оздоровлення та відпочинку «Супутник».

Перейти до вмісту