Ви тут:

Що обіцяли і що виконали голова Полтавської ОДА, мер міста та нардепи-мажоритарники

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, за час перебування на посаді, виголосив 30 публічних обіцянок, 8 з яких виконав, а 6 -ні, інші наразі залишаються у процесі реалізації. А міський голова Полтави Олександр Мамай дав полтавцям 134 обіцянки з яких виконав 40, не виконав — 53, у процесі виконання – 41 обіцянка. Про це, під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіли представники ГО “Система народного контролю “Слово і Діло”.

“Слово і Діло”займається відслідковуванням та вивченням обіцянок даних українськими політиками та чиновниками. Ми перевіряємо виконання передвиборчих та поточних обіцянок. Нині найбільше обіцянок губернатору Полтавщини не вдалося реалізувати у сфері державного управління — 5. З цього ж тематичного спрямування Головко має найбільше обіцянок й у процесі реалізації — 10. Серед головних його виконаних обіцянок — виділення більше 1 млн грн на оздоровлення бійців АТО, додаткове фінансування залізничної лікарні у Гребінці та ініціювання службового розслідування щодо посадовців “Полтававодоканалу”, – розповів голова ГО «Система народного контролю «Слово і діло» Євген Заїка.

“За підсумками 6 місяців Головко посідає лише 13 сходинку у загальному рейтингу відповідальності (27%) та входить до рейтингу ТОП-5 найбезвідповідальніших голів ОДА в Україні, складеного ГО “Слово і Діло”, – сказав Заїка. ” Але прицьому слід зауважити, що посадовець перебуває на посаді всього шість місяців. Строк для такого дослідження невеликий”

Активісти “Слово і Діло” оприлюднили і результати моніторингу обіцянок міського голови Олександра Мамая.

“Більшість обіцянок Мамая, які виконані, – це конкретні обіцянки, вони були викликані суспільним резонансом, тією чи тією проблемою міста, і ті, реалізація яких не потребувала багато часу і великого фінансування. Ті ж обіцянки, які знаходяться наразі у процесі виконання потребують більших зусиль, серед них масштабні проекти — будівництво, ремонт доріг та під’їздів. Серед виконаних обіцянок мера — ремонт покрівлі легкоатлетичного манежу у ДЮСШ№1, реконструкція міського клінічного пологового будинку по вул. Енгельса, 27-В, будівництво соціальних багатоквартирних житлових будинків по вул. Г. Сталінграду,8 та урочисте відкриття до Дня міста відремонтованої годинникової вежі пожежного депо”, – розповів аналітик громадської організації «Система народного контролю «Слово і Діло» Сергій Міхальков.

ТОП-5 невиконаних обіцянок Мамая: капітальний ремонт у 2014 році Малої академії мистецтв, надання 77 квартир за програмою “Доступне житло”, закупівля нової техніки для КАТП-1628 на майже 4 млн грн, виділення з міського бюджету 90 тис. грн на фінансування статутної діяльності міської організації ветеранів, міської організації інвалідів ВВВ та ЗС. Також мер обіцяв, що міські дороги ремонтуватимуть тільки полтавські шляховики, але цю обіцянку він теж не виконав. Таким чином Мамай ввійшов до ТОП-5 найбезвідповідальніших мерів України.

Що ж стосується народних депутатів України, то наразі найбільшу кількість невиконаних обіцянок протягом усієї політичної кар’єри мають депутати Юрій Бублик (17), Тарас Кутовий (15) і Костянтин Жеваго (14).

“Натомість абсолютним лідером за рівнем виконаних обіцянок став Сергій Каплін, у якого 10 виконаних обіцянок. Він же, наряду з нардепом Олегом Кулінічем, є лідером за показником кількості обіцянок, які продовжують залишатися у процесі реалізації”, – розповів Заїка.

Натомість, якщо оцінювати депутатську активність полтавських мажоритарників у частині їх голосування протягом першого півріччя діяльності ВРУ за закони, які парламент приймав у другому читанні, то тут найбільш безвідповідальним нардепом виявився Костянтин Жеваго. Як відзначили представники “Слово і Діло”, він був відсутнім у всіх випадках у ході голосування парламенту за економічні закони, ініціативи у сфері соціального захисту, місцевого самоврядування, сільського господарства та міжнародних відносин.

Перейти до вмісту