Ви тут:

Відбувся перший день інформаційно-рекламного туру по Полтавській області для представників туристичних фірм України

7 липня 2015 року пройшов перший день інформаційно-рекламного туру «Запрошуємо на Полтавщину!», організованого управлінням інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації за дорученням голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка та на виконання Обласної програми розвитку туризму і курортів на 2011-2015 роки для представників туристичного бізнесу з інших регіонів держави.

   На запрошення облдержадміністрації до Полтави з’їхалось понад 30 представників туристичного бізнесу з м. Київ, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.
Зустріч представників туристичних фірм відбулась у м. Полтаві, де до присутніх з вітальним словом звернувся голова Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації Володимир Голуб.

   Екскурсійний супровід учасників заходу під час туристичної подорожі здійснював Віталій Павлов – начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому.
   Так, у с. Гоголеве Шишацького району гості ознайомились з роботою Національного музею-заповіднику М.В. Гоголя у супроводі заступника директора Ірини Волошиної. До уваги була представлена театралізована екскурсія, де на авансцену вийшли «матінка та сестра великого письменника».


   Наступний крок маршруту – м. Миргород, курорт державного значення, де на гостей чекав сам М.В. Гоголь – у виконанні екскурсовода-краєзнавця Миколи Кисличенка. З вітальним словом до учасників подорожі звернулась в.о. начальника відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Інна Яремко.

   Оглядова екскурсія у с. Великі Сорочинці почалась із Спасо-Преображенського собору, побудованого гетьманом Данилом Апостолом, у якому хрестили майбутнього великого українця М.В. Гоголя. Екскурс проводила староста церковної громади села Ірина Ажажа.


   Великосорочинський літературно-меморіальний музей М.В. Гоголя також підготував для гостей театралізації персонажів – Івана Івановича та Івана Никифоровича, Солохи, Черевика… Гостей привітали директор музею Валентина Міщенко та селищний голова Юрій Донченко.

   На території ярмаркового містечка директор ТОВ «Сорочинський ярмарок» Юлія Єрмакова та команда товариства розповіли про родзинки цьогорічного Сорочинського ярмарку, туристичні маршрути, майстер-класи, продемонстрували цікаві об’єкти – такі як етносадиби зі старожитностями, які гостинно прийматимуть гостей під час свята.

   Заключним акордом цього насиченого подіями дня стала зустріч із гоголівськими героями в смт Диканька у виконанні учасників художньої самодіяльності районного будинку культури. Розміщення учасників інфотуру на ночівлю в садибах зеленого туризму Диканьки продемонструвало можливості інфраструктурної складової туризму Полтавщини. Начальник відділу культури, туризму та архівної справи Диканської райдержадміністрації Євген Оніщенко ознайомив присутніх з історико-культурним надбанням району.
   Інфотур Полтавщиною для представників туристичної галузі регіонів України триває.

 

Управління інфраструктури
та туризму облдержадміністрації

Перейти до вмісту