Ви тут:

На Полтавщині зловмисник вкрав авто та збив на ньому власника

До чергової частини Лохвицького райвідділу міліції надійшло повідомлення по телефону 102 від голови одного із сіл району, про те, що на узбіччі дороги виявлено труп чоловіка. На місці події відразу прибули працівники ДАІ з обслуговування Лохвицького району та слідчо-оперативна група. Як стало відомо правоохоронцям, потерпілим виявився 54-річний місцевий мешканець, який дістав смертельну травму внаслідок наїзду автомобіля.

Реалізувавши низку оперативно-розшукових заходів, представникам Державтоінспекції та співробітникам районного відділу міліції вдалося затримати чоловіка, причетного до події. Ним виявився 35–річний односельчанин і давній знайомий загиблого, якого раніше було засуджено за грабіж.

Як з’ясувалося, чоловіки випадково зустрілися ввечері. Потерпілий був на власному автомобілі. Підозрюваний запропонував відпочити разом. Потім у нього виникло бажання покерувати ВАЗом. Однак власник відмовив захмелілому знайомому.

Коли водій обходив легковика позаду, вказуючи наполегливому чоловікові на двері, останній сів за кермо і зненацька здав назад. Травмувавши власника ВАЗа, зловмисник зник з місця події на його автомобілі.

Ушкодження, які отримав чоловік, виявилися несумісними із життям.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за частиною 1 статті 289 Кримінального Кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція більш тяжкої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Автор: За матеріалами Лохвицького РВ УМВС України в Полтавській області
Перейти до вмісту