Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Працівників ОВС Полтави вчили протидіяти насильству в сім’ї

Проблема насильства в сім’ях сьогодні гостро постає серед в українському суспільстві. Причин цьому багато – складна соціально-економічна ситуація в країні, воєнно-політичні події, зниження рівня доходів більшості громадян, що стає певним каталізатором конфліктів в родинах. Але головною причиною є низький рівень культури спілкування між подружжям, батьками та дітьми, відсутність культури переживання стресів та низька правова грамотність (більшість громадян навіть не підозрюють, що на рівні закону вважається насильством в сім’ї та яка відповідальність існує за такі дії).

Саме на профілактику насильства в сім’ї направлений проект «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні», який реалізує МБФ «Українська фундація громадське здоров’я» спільно з ВГЦ “Волонтер”, за підтримки Європейського Союзу.

До цього проекту залучилась і Полтавська область. 30 липня 2015 р. відбувся семінар-тренінг «Підготовка працівників органів внутрішніх справ щодо попередження насильства в сім’ї над жінками». Тренінг відбувся за підтримки Відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської Облдержадміністрації, за участю тренерів-фахівців БО «СВІТЛО НАДІЇ» та Полтавського областного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського.

До навчання були запрошені дільничні інспектори міліції, працівники Кримінальної міліції у справах дітей та представник психологічної служби УМВС Полтавської області. На тренінгу розглядались питання нормативно-правової бази профілактики насильства, психологічні особливості кривдника і жертви домашнього насильства, циклічність процесів насильства в родині, а також на практиці моделювали конкретні ситуації, з якими на практиці стикаються працівники міліції.

«Я думав, що тут буде чергова нудна лекція, я виявилось навпаки. День пролетів дуже швидко. Побільше б таких занять, вони дуже корисні», – поділився враженнями один з учасників.

Подібні семінари-тренінги плануються для соціальних працівників та медичних працівників, а також спільний семінар для цих 3-х категорій з метою напрацювання чіткого алгоритму взаємодії у разі виявлення фактів насильства в сім’ї.

Перейти до вмісту