Ви тут:

Порядок отримання Довідки про відсутність заборгованості

Державна податкова інспекція у м. Полтаві повідомляє, що Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів (далі – Порядок №567) затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 №567, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 31.10.2013 за №1842/24374 (далі – наказ №567).

Відповідно до пункту 2 Порядку №567 Довідка про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами ДФС (далі – Довідка) видається територіальними органами ДФС за встановленою формою за основним місцем обліку платника податків, який звертається за наданням зазначеної адміністративної послуги протягом 5 робочих днів.

Довідка видається безоплатно на підставі заяви платника податків про видачу Довідки, форма якої затверджена наказом №567 (пункт 3 Порядку №567).

Заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний  нормативно-правовий акт, що передбачає надання органом ДФС Довідки, та зазначенням найменування підприємства (установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником податків.

Відповідно до законодавства видача Довідки здійснюється виключно для таких цілей:

-​ для участі в тендері з метою здійснення державних закупівель;

-​ для отримання кредиту в банках;

-​ для придбання валюти при здійсненні валютних операцій.

Орган ДФС визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах ДФС за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

 Довідку у паперовому вигляді платник податків або його законний чи уповноважений представник отримує безпосередньо в органі ДФС, до якого було подано заяву про отримання Довідки (на підставі наданої довіреності).

Відділ комунікацій

Державної податкової

інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту