Ви тут:

Полтавські учні отримали нагороди виставки в Чикаго та привітання від волонтерів

P1260992

У цьому американському місті, що в штаті Іллінойс, в Українському інституті  модерного мистецтва  відбулася виставка-конкурс дитячих малюнків та робіт декоративно-прикладної творчості «Моя українська спадщина передана старшим поколінням мого роду». Змагалися діти віком від 12 до 18 років.

Аби визначити кращі роботи, мистецький комітет ураховував майстерність виконання, оригінальність та відповідність темі. 20 вихованців Полтавської школи мистецтв брали участь у виставці в Чикаго, 15 із них відзначені нагородами.

P1260996

Тож нагороди зі США дісталися й Полтавської міської школи мистецтв «Малої академії мистецтв імені Раїси Кириченко». Їх отримали учні Олени Волкової, Ольги Клочко та Марини Прилипи. Сертифікати переможцям вручила заслужений працівник  культури України, голова обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада» Валентина Шемчук, котра щиро прислужилася організації участі в виставці-конкурсі в Чикаго вихованців цього естетичного закладу. Пані Валентина передала юним художникам вітання від українки зі США голови комітету освіти, членкині мистецького комітету Українського інституту модерного мистецтва Люби Маркевич, котра сьогодні безкорисливо допомагає Волонтерському центру Української Автокефальної Православної Церкви, який із благословення Преосвященнішого Афанасія, архієпископа Харківського і Полтавського УАПЦ опікується захисниками України від російських окупантів на східних кордонах рідної землі та не залишає наодинці з проблемами вимушених переселенців із Донецької й Луганської областей.

Як і всім переможцям, полтавцям подарували чиказькі сувеніри. А ще наші  діти отримали листи від своїх американських однолітків. «На виставці я обрав твою картину, дізнався, що ти мешкаєш в Полтаві. Я дуже люблю Україну. Ми вболіваємо, що в Україні йде війна, допомагаємо, чим можемо, і віримо в перемогу. Героям слава!» – написав п’ятнадцятирічний Захар Зелений  зі Школи українознавства імені Василя Стуса «Рідна школа в Чикаго» до 6-класниці Єлизавети Назаренко. І немає жодного сумніву, що у відповідь полтавка висловить захоплення своїм рідним містом і впевненість у перемозі України в її святій борні проти російської окупації.

Американських друзів у малюнках полтавських дітей глибоко вразили мотиви матері і дитини, пращурів і нащадків, держави і нації. «Найголовніше – зберегти і примножити багатство, отримане у спадок від рідної культури, жити в мирі й злагоді з усіма народами, – відгукнулася про дитячо-юнацьке мистецьке змагання куратор Українського національного музею в Чикаго Марія Климчак. – Виставка-конкурс покликана будити патріотичні почуття до рідної землі, поваги до культури свого народу та інших народів світу».

Валентина Олександренко

Перейти до вмісту