Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська студентка на місяць стане івано-франківським журналістом

 (фото - Наталя Гостило)
Вид з балкону, де знаходиться редакція

Фонд розвитку ЗМІ уже другий рік проводить Програму міжредакційного обміну для студентів журналістики та молодих журналістів. Цього літа із двохсот анкет координатори обрали лише 13 учасників обміну, серед яких ― Наталя Гостило, студентка другого курсу ПНПУ імені В. Г. Короленка і журналістка «Інституту аналітики та адвокації».

Наталя вступила до педагогічного університету на спеціальність «Журналістика», і майже відразу почала писати для полтавських інтернет-видань. Цього літа вона перейшла лише на другий курс, тому дуже здивувалася, що обрали її.

Це вже моя друга спроба, якщо чесно. Але все одно не очікувала, що пройду: я ж лише перший курс закінчила, ― пояснює Наталя. ― А коли побачила на пошті того листа ― не повірила власним очам. Це найщасливіша подія за все літо.

Редакцію для дівчини обирали координатори. Загалом у Програмі намагаються робити обмін між різними областями, далеко розташованими одна від одної. Наталя поїде у Івано-Франківськ, у редакцію інтернет-видання «Курс» (http://kurs.if.ua/). Стажування дівчини починається вже цього понеділка і триватиме місяць.

Журналісти редакції Курс (фото-Наталя Гостило)
Журналісти редакції Курс

Нагадаємо, що Наталя ― не перша представниця Полтави, що бере участь у Програмі міжредакційного обміну. До неї на подібне стажування їздили Костянтин Корягін (Полтавське «Громадське ТВ»), Ірина Соляник (радіо «Лтава») та Юлія Логвиненко (ОДТРК «Лтава»).

Довідка: Програма міжредакційного обміну від Фонду розвитку ЗМІ (https://www.facebook.com/mdfoundationUA) стартувала влітку 2014 року. Вона дає можливість студентам факультетів журналістики та журналістам до 27 років (з досвідом роботи не більше 5 років) попрацювати в редакціях провідних ЗМІ різних регіонів України, вдосконалити свої журналістські навички та набути професійного досвіду.

Відібрані учасники Програми проходять оплачуване стажування (500 доларів на місяць) строком від двох тижнів до двох місяців в місті, де вони раніше не проживали, тренінги та майстер-класи від провідних українських та зарубіжних медіаекспертів, відомих журналістів та редакторів.

Робоче місце у редакції (фото-Наталя Гостило)
Робоче місце у редакції

 «Інститут аналітики та адвокації»

Перейти до вмісту