Ви тут:

Полтавська чиновниця за бюджетні кошти придбала “паперовий” сміттєвоз

За інформацією управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС Полтавської області, 53-річна голова однієї із сільрад Лубенського району за фіктивним платіжними документами отримала більше 300 тисяч гривень з казни на придбання автомобіля спеціального призначення. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

Чиновниця вказала в офіційних документах неправдиві відомості про отримання спецавтомобіля від однієї із торгових компаній Полтавщини. Сміттєвоз, який, як з’ясувалося, існує лише на папері, було придбано більше ніж за 300 тисяч бюджетних гривень.

Голові сільради оголошено про підозру у зловживанні службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України) та підробці документів (частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

Службове кримінальне правопорушення, за чинним законодавством, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 8 500 до 17 000 гривень.

Перейти до вмісту