Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Поети та музиканти Гребiнки під відкритим небом показали свої таланти

Талантам Гребінки дали мікрофон

Місцевим поетам та музикантам Гребінки дали можливість вийти на сцену під відкритим небом і показати свої таланти, або… їх відсутність. Ідея так сподобалась людям, що виступаючі приїхали з Пирятина, Прилук, Черкас та навіть Києва.

Ідея «Творчого мікрофону» належить гребінчанину Артему Колінку. 23-річний юнак – студент Переяславського педагогічного університету, вирішив розворушити рідне місто, переслідуючи при цьому ще й благородну мету –допомогти армії.

– Ми просто гуляли містом із друзями, розмовляли про життя, і один з моїх товаришів запитав, як часто в Гребінці відбуваються якісь цікаві акції. Його здивувало те, що тут стільки творчих людей, які, на жаль, в переважній більшості сидять вдома. Якщо чогось хочеш – бери і роби, ми живемо у вільній країні, – твердить Артем.

Хлопець виписав проект і за місяць втілив його в життя. Каже, що вдячний за підтримку районній державній адміністрації та Будинку культури, які підтримали дійство, надали апаратуру, а місцеві підприємці допомогли з дрібницями, аби все було ідеально. Акція вдалася, подібного в місті ще не було, вважає начальник відділу культури та архівної справи Гребінківської райдержадміністрації Ростислава Запорожець.

Талантам Гребінки дали мікрофон

– Люди старшого віку просто звикли, що за них усе вирішувала партія, так жили усі, без дозволу нічого не можна було робити. Певно, і молодшому поколінню передалося оте відчуття, що держава всім щось винна, що хтось має прийти і за них усе зробити.

Ми вже давно чекали від молоді  якоїсь хорошої творчої діяльності, ініціативи. Мабуть, дійсно прийшов той час.

І на сцені, і поза нею спільну мову знайшли від малого до великого. Ніхто по закапелках не ховався з пивом, не курив у юрбі, організатори хвилювалися, але нікого не довелося виводити попід руки.

Акцію організувала сама молодь, і власне це викликало повагу як у їхніх однолітків, так і в людей старшого покоління, вважає Ростислава Запорожець. З-під палиці ніколи нічого не буває цікавим.

– Просто сама мета проекту, мабуть, сподобалась людям –  зібрати талановитих людей без обмеження у віці і надати можливість проявити себе перед мікрофоном. Ми зробили афіші, розповсюдили їх, і люди прийшли до мікрофону, –  додає Артем Колінко.

Виступаючих було не так багато, як хотілось би, додає організатор акції – усього 20 чоловік, але не лише місцеві: талановиті гості приїхали також з Пирятина, Черкас, Прилук та навіть Києва. Більшість – молодь, але були і артисти поважного віку.

Порадував публіку, якої, між іншим, було чимало, етно-гурт із Черкас «Цокотухи».

«Творчий мікрофон» сподобався і тим, хто його тримав, і тим, хто прийшов послухати виступи. Тепер Прилуки і Пирятин уже готують сцени, аби зібрати таланти і в своїх містах.

 
Перейти до вмісту