Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Перед початком полювання полтавські лісівники зібрали нараду

DSC_0151

Напередодні відкриття сезону полювання на пернату дичину в Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада з керівниками мисливських господарств, під керівництвом начальника управління Юрія Тараненка, начальника відділу департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Сергія Калініченка, начальника головного управління ветеринарної медицини у Полтавській області Сергія Аранчія, представників громадськості.
Про це повідомили в прес-службі Полтавського ОУЛМГ.

DSC_0142
У ході засідання було розглянуто низку питань, які стосувалися відкриття полювання. Сезон полювання на пернату дичину на Полтавщині цього року відкривається 1серпня, а тому всі мисливці повинні врахувати ряд змін в законодавстві з питань ведення мисливського господарства. Зокрема, в статті 19 Закону України «Про мисливське господарство і полювання», вказано, що полювання може здійснюватися у такі строки: на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, пору чайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунів, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка) – у серпні-грудні; на гусок: сіру, білолобу велику, гуменника (крім казарок білощокої та червоноволої) – у серпні-січні; на куріпку сіру, фазана – у жовті- грудні; на перепела – у серпні-листопаді; на самця козулі – з 16 червня по грудень включно. Також внесені зміни до статті 39 Закону України «Про тваринний світ»: частина п’ята викладена у такій редакції «У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)».
Юрій Тараненко зазначив, що полювання, перш за все пов’язане із вогнепальної зброєю, а тому всі мисливці повинні дотримувати правил поводження зі зброєю та привести в належний стан усі необхідні документи для полювання.
Також на нараді розглянули нині досить актуальне питання з розповсюдженням африканської чуми свиней на території України. Аби унеможливити її розповсюдження в області, усіх користувачів мисливських угідь зобов’язали провести ряд профілактичних заходів.

Перейти до вмісту