Ви тут:
Суспільство Україна 

Обладнання, яким прослуховували активістів Майдану, завезли за підтримки спецслужб Росії, – Василь Грицак

gricak

Служба безпеки України вилучила комплекс обладнання, яке незаконно використовувалося для прослуховування телефонних розмов опозиційних лідерів та активістів під час Революції гідності. Про сьогодні доповів президентові голова СБУ Василь Грицак, повідомляє сайт відомства.

«У ході проведення спецоперації в місті Києві СБУ затримала групу осіб, на чолі з діючим співробітником – підполковником центрального управління СБУ, яка займалась незаконним прослуховуванням. У зловмисників вилучено надсучасний спеціальний комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку (GSM). За оперативною інформацією, в Україну комплекс потрапив контрабандним шляхом при безпосередній участі спецслужб Російської Федерації. Перевіряється також інформація про можливу участь колишнього голови СБУ Якименка у ввезенні спецтехніки до України», – йдеться в повідомленні. Пише Радіо Свобода

Грицак також повідомив, що аналогів такої спеціальної системи перехоплення в Україні немає, її виготовила підконтрольна спецслужбам Росії закордонна фірма.

За фактом вилучення техніки порушено кримінальне провадження за статтею про незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Перейти до вмісту