Ви тут:

Об’єднання громад – робота триває

Процес утворення об’єднаних територіальних громад передбачає проведення значної підготовчої роботи активом місцевих рад для того, щоб рішення, що будуть проголосовані сесіями сільських, селищних та міських рад, мали реальну підтримку у населення.

8 липня сільські та селищний голови Машівського району, за участі голови районної державної адміністрації Юлії Середи, голови районної ради Катериною Ткаченко разом із експертами Офісу реформ Іриною Дудкою та Олександром Полупаном опрацювали алгоритм дій як ініціатора об’єднання, так і тих рад, які отримали пропозицію про об’єднання.

Окрема розмова була присвячена проблемним питанням узгодження інтересів громад, заохочення їх до об’єднавчого процесу.

Машівський район у Перспективному плані формування спроможних територіальних громад нині представлений однією громадою. Базилівщинська і Селещинська сільські ради поки що не виявили бажання бути в складі єдиної громади, ще кілька сільських рад мають певні сумніви, чи отримають їхні території реальні переваги для розвитку. Однак, усі очільники сільських громад переконані, що такий складний як нині період буде легше пройти, коли ресурси будуть об’єднані.

Також учасники засідання розглянули питання про підготовку проектів місцевого розвитку, фінансування яких може бути здійснено із Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році. Експерти Офісу реформ долучаються до підготовки таких проектів, за умови відповідності їх стратегії розвитку Полтавської області.

Перейти до вмісту