Ви тут:
PROвсе 

NASA показало відео польоту New Horizons над поверхнею Плутона

121932

В американському космічному агентстві NASA створили анімаційний ролик із зображень Плутона, зроблених 14 липня 2015 року камерою LORRI на відстані 77 тисяч кілометрів. Про це повідомляється на сайті агентства.

Камера LORRI (Long-Range Reconnaissance Imager) – це науковий прилад, що встановлений на автоматичній міжпланетній станції New Horizons, з роздільною здатністю в 5 мікрорадіан для детальної зйомки і зйомки з великої відстані. На відео показаний проліт станцією New Horizons над районом гори “Норгей” на Плутоні, що отримала свою назву на честь одного з двох мандрівників, які вперше досягли Евересту, і плато “Супутник”, названого на честь першого штучного супутника Землі.

New Horizons — автоматична міжпланетна станція NASA, запущена в рамках програми “Нові рубежі” (New Frontiers) і призначена для вивчення Плутона і його природного супутника Харона. Запуск здійснено 19 січня 2006 року, з прольотом Юпітера (і гравітаційним маневром в його полі тяжіння) в 2007 році і Плутону — в 2015 році. Після прольоту повз Плутона апарат, можливо, вивчить один з об’єктів поясу Койпера. Повна місія станції New Horizons розрахована на 15-17 років.

За матеріалами: DT.UA

Перейти до вмісту