Ви тут:

На Полтавщині п’ятеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали житло

П’ятеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування цьогоріч отримали власне житло. Яке їм надали у рамках обласної програм. Про це, під час Координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації, розповіла начальник служби у справах дітей Полтавської ОДА Інна Конончук.

“У поточному році, у рамках програми із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, яка діє в області, п’ятеро дітей отримали власне житло. Якщо підбивати підсумки цієї програми за два роки, то на обліку служб у справах дітей Полтавської області наразі перебуває 2 тис. 366 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Десь 10% з них взагалі не мають житла, близько 60% дітей мають житло на праві власності, але фактично ми розуміємо, що вони також мають потребу у житлі, і 30% дітей потребують поліпшення житлових умов. Кожного року ми проводимо моніторинг”, – розповіла Конончук.

За її словами, минулоріч житло отримали 29 дітей-сиріт, у 2013 році – 37, а цього року поки що п’ятеро осіб. На 2014 рік передбачили кошти у сумі 1849,5 тис. грн на придбання жилих приміщень, з яких на сьогодні використали 5 тис. грн. 

Також вона зазначила, що у 2014 році на ремонт житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виділили 197 тисяч гривень.

Перейти до вмісту