Ви тут:

На Полтавщині обрали кращого кінолога та чотирилапого охоронця

Кінологічна служба відіграє надзвичайно важливу роль у функціонуванні Державної пенітенціарної служби України, адже завдяки цим хвостатим «правоохоронцям» служба пенітенціаріїв Полтавщини полегшується в рази. Завдяки їм здійснюється безпечне конвоювання ув’язнених та засуджених, проводиться пошукова робота та забезпечується правопорядок у виправних установах області. про це повідомили у прес-службі управління ДПТС України в Полтавській області.

Сьогодні на базі Полтавської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області (№64) відбулись змагання з багатоборства кінологів серед працівників установ виконання покарань області.

Цього року в змаганнях взяли участь представники з чотирьох установ виконання покарань області (БВК №16, ПВК №64, КВК №69, ПУВП №23).

Молодші інспектори-кінологи та їх службові собаки демонстрували свої професійні навички у комплексі загальної підготовки, вправах на подолання смуги перешкод, роботі по сліду, виборі речі, пошуку стрільних гільз, обшуку місцевості і затриманні порушника.

Всі чотирилапі охоронці, що взяли участь у змаганнях, були варті перемоги, адже продемонстрували високий рівень підготовки, міць, витривалість та вірність господарю.

Також глядачами змагань стала і місцева преса, яка із захопленням спостерігала за даним дійством та спілкувалась з учасниками заходу.

  • Я та моя особиста службова собака Злата вже другий рік поспіль беремо участь у даних змаганнях. Ця енергійна та спритна розумниця стала моїм найкращим другом, адже допомагає мені нести службу в Полтавській установі виконання покарань (№23),- розповідає журналістам молодший інспектор -кінолог відділу режиму і охорони Андрій Трофименко,- Для того, щоб робота кінолога була успішною, в неї потрібно вкладати душу і серце. Саме так я і роблю, і тому, отримую від своєї роботи задоволення, а також привітність та підтримку свого захисника.

За підрахунком балів члени журі визначили переможців. Набравши найбільшу суму балів, 1-ше призове місце вибороли молодший інспектор-кінолог відділу режиму і охорони Полтавської установи виконання покарань (№23) сержант внутрішньої служби Андрій Трофименко та його службова собака «Злата». Друге місце здобули молодший інспектор-кінолог відділу охорони Полтавської виправної колонії (№64) Олександр Васюта зі службовим собакою «Лізка», а третє місце посіли молодший інспектор-кінолог відділу охорони Кременчуцької виправної колонії (№69) Дмитро Чопенко і службовий собака «Мухтар».

Переможець був нагороджений кубком, а за призові місця учасникам вручили дипломи першого, другого та третього ступенів і подарунки, окрім яких, відповідно до наказу начальника управління ДПтС в Полтавській області переможці отримають ще й грошове винагородження.

Вітаємо переможців. Бажаємо всім учасникам піднесеного бойового духу, сил, наснаги і високих результативних показників у подальшій роботі, адже кінологічна служба є однією з невід’ємних складових діяльності кримінально-виконавчої служби області.

Перейти до вмісту