Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Лубни вперше приєдналися до відзначення Всесвітнього дня боротьби із вірусними гепатитами

100_1103Соціальні працівники Благодійної Організації «Світло Надії» у місті Лубни вперше провели вуличну акцію «Разом проти гепатиту С: знати, тестувати, лікувати», присвячену Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами.

Під час заходу мешканців та гостей міста було проінформовано з основних питань, які стосуються вірусних гепатитів.

Окремо жителів Лубен було ознайомлено з інформацією, що стосується діяльності БО «Світло надії» та тих послуг, які вона надає.

Організатори акцентували увагу на тому, що гепатит, це хвороба яку можливо подолати. Але для цього потрібно володіти знаннями про шляхи інфікування, а також про важливість обстеження. Адже, чим раніше вірус буде виявлений в організмі, тим більше шансів на його лікування.

В рамках акції також провели опитування щодо шляхів передачі, симптомів та лікування гепатитів, для чого розробили спеціальні анкети. Після того, як кожен бажаючий пройшов опитування, він міг обговорити його результати з соціальним працівником і таким чином дізнатися, яких знань про гепатит йому бракує.

В ході проведення акції соціальні працівники БО «Світло надії» проконсультували близько 100 мешканців міста.

Всі учасники акції отримали інформаційні брошури та презервативи. Хоча, вірусний гепатит С передаються статевим шляхом у 4-5 % випадків, та все ж заходи безпеки ніколи не бувають зайвими.

Перейти до вмісту