Ви тут:
Політика Полтавщина Суспільство 

Кременчужани обурилися рішенням суду про демонтаж скульптури Бабаєва

бабаєв

Автозаводський районний суд Кременчука в особі судді Жанни Кривич в п’ятницю зобов’язав міську раду демонтувати скульптуру колишнього мера міста Олега Бабаєва у сквері його імені. Це рішення обурило більшість кременчужан.

Скульптуру харківського архітектора встановили друзі вбитого мера Кременчука Олега Бабаєва з дозволу міськвиконкому.  Але у Кременчуці існує положення, яке передбачає можливість встановлювати пам’ятники видатним особам не раніше, ніж через десять років з дня їх смерті.

У рішенні сказано, що дозволяючи встановити пам’ятник меру, чиновники порушили існуючий порядок вшанування осіб.

Хоча юридичний відділ Кременчуцького міськвиконкому наполягав на тому, що встановлений пам’ятник є лише скульптурою садово-паркового мистецтва, на встановлення якої не потрібен дозвіл.

Це обурило громадськість, яка звинуватила чиновників у подвійних стандартах.

Зокрема, Оксана Піддубна в своєму позові виступила за демонтаж пам’ятника Олегу Бабаєву не тому, що проти пам’яті колишнього мера, а через незгоду з практикою ігнорування чиновниками мерії закону.

У п’ятницю ввечері у сквері імені Олега Бабаєва кременчужани говорили своє «НІ!» демонтажу пам’ятника.
Зокрема, віце-мер Кременчука Віталій Малецький заявив, що рішення суду викликало у нього нерозуміння і подив і зазначив, що влада буде подавати апеляцію на рішення Автозаводського райсуду.

Депутат Автозаводської райради Людмила Логвиненко заявила, що сподівається на скасування рішення Автозаводського райсуду в Апеляційному суді і зазначила, що крім цих судів є «вищий суд – суд совісті».

Кременчужани вирішили продовжити вшанування екс-міського голови в день його вбивства  – 26 липня – у сквері Олега Бабаєва в 19:00 відбудеться вечір його пам’яті.

 
Перейти до вмісту