Ви тут:

Кременчуцьку виховну колонію відвідали представники Ради Європи

DSCN0418

6 липня Кременчуцьку виховну колонію управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відвідали експерти Проекту Ради Європи і Європейського Союзу «Подальша підтримка пенітенціарної реформи в Україні» на 2015 – 2017 роки.

За повідомленням прес-служби управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області,візит відбувся з метою впровадження у діяльність органів і установ, що належить до сфери управління ДПтС України, підходів щодо застосування реабілітаційного підходу під час виконання кримінальних покарань відповідно до Європейських стандартів і Європейського досвіду, удосконалення процедур і практики проведення в’язничних інспекцій та механізму розгляду скарг засуджених.

У супроводженні начальника виховної колонії Юрія Величка громадяни Великобританії: Седдон Мартін Гарольд та Хьюс Джеффрі ознайомилися з умовами проживання, виховання та навчання підлітків. Відвідали об’єкти житлово-побутового призначення, приміщення загальноосвітньої школи та професійно-технічного училища, кімнати тривалих побачень, приміщення дисциплінарного ізолятора та дільницю карантину, діагностики і розподілу.

В рамках круглого столу з посадовими особами виховної колонії було обговорено особливості відбування покарання неповнолітніми. Експерти поцікавились організацією загальноосвітнього та професійно-технічного навчання, соціально-корисної зайнятості, питаннями підготовки засуджених до звільнення, організацією роботи із дітьми-сиротами та вихованцями, позбавленими батьківського піклування.

Міжнародні експерти позитивно оцінили роботу персоналу виховної колонії в напрямку якісного виконання рекомендацій Європейського комітету проти катувань, рішень Європейського суду з прав людини і рекомендації Комітету Міністрів Ради Європи у галузі прав людини.

 

Перейти до вмісту