Ви тут:
Культура Полтавщина 

Хто із зірок приїде виступати на Сорочинському ярмарку

гопак

Нині відомі імена тих артистів, котрі радуватимуть гостей Сорочинського ярмарку-2015.
18 серпня в концертній програмі – «Зірки Національного Сорочинського ярмарку» – виступить гурт «DZIDZIO», а 22 серпня «Містер щастя» Олег Винник.
Повідомляє адміністрація Сорочинського ярмарку.
Протягом усіх днів на сценах ярмарку будуть виступати мистецькі колективи.
Згідно з проектом, урочисте відкриття заходу 18 серпня в 11-00 в етнографічній садибі Хіврі.

Після відкриття там розпочнеться фестиваль народної творчості за участю фольклорних колективів України та Полтавщини, флешмоб «Єднаємось, друзі». Планують і концертну програму творчих колективів національних меншин, що мешкають на Полтавщині. «УКРАЇНА ВЕЛИКА РОДИНА».

Під час церемонії відкриття пройде хвилина мовчання в пам’ять про загиблих у АТО і героїв «Небесної сотні».

Традиційно під час проведення фестивалю буде «Свято полтавської галушки» – розважальна ігрова програма з Гоголем, героями гоголівських творів, розважально-ігрова програма «Козацькі розваги» від Миргородських козаків з подарунками від спонсорів. Ввечері покажуть і «Кіно від Хіврі». У “панській садибі” будуть проходити обрядові дійства «Ярмаркові вечорниці» та «Українське весілля».

Щодня біля головної сцени проходитимуть майстер-класи з: з українського гопаку, приготування національних страв, виготовлення ляльки-мотанки, оберегів, жіночих прикрас, писанок, аквагриму, виготовлення дерев′яного посуду, кераміки, виробів із сіна, ліплення свічок, фігури з сіна,  іграшок зі скла та повітряних кульок, лозоплетіння, виготовлення гончарних виробів, штучних квітів, українських віночків, вареників, солом′яних брилів, ліпка виробів із глини, плетіння з газет  та інше.

Перейти до вмісту