Ви тут:

Гриньки на Глобинщині не хочуть об’єднуватися з сусідами

http://globyne.adm-pl.gov.ua/sites/globyne.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/img_3624.jpg

У Гриньках відбулася чергова сходка  селян з питання адміністративно-територіальної реформи.

Жителів Гриньківської сільської ради запитали , чи бажають вони приєднатися до об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у Бугаївці або Броварках.

Про це повідомили в Глобинській РДА.

На зібрання прибули очільники району, багато місцевих жителів, працівників закладів, представників сусідніх територіальних громад.
Гриньківський сільський голова Людмила Оксанчук закликала селян уважно дослухатися до думок високоповажних гостей, бути толерантними та прийняти виважене рішення щодо процесу реформування місцевого самоврядування.
У своїх виступах очільники акцентували увагу селян на тому, що процес об’єднання територіальних громад є добровільним, ніхто силоміць не змушує сільські ради долучатися до об’єднавчого процесу. Саме тому у Глобинському районі на сьогодні сформовано лише чотири об’єднані територіальні громади – Глобинська, Пустовійтівська, Кринківська, Манжеліївська. Інші 14 громад висловили бажання залишитися самостійними. Про фінансові аспекти реформування місцевого самоврядування інформувала Світлана Замогильна. Вона детально зупинилися на питанні фінансової спроможності територіальних громад, наповнення місцевих бюджетів. А також повідомила, що тільки об’єднані територіальні громади матимуть змогу залишати на власних територіях 60 відсотків податку на доходи фізичних осіб, який зараз надходить до районного бюджету.
Голови громад Бугаївки та Броварок вкотре виступили перед гриньківцями з пропозиціями приєднатися до їхніх територій, змальовуючи переваги та обіцяючи всілякі преференції. Але селян не переконали.

Жителі Гриньок стояли на своєму: об’єднуватися не хочемо! Лунали навіть думки про те, що нехай Бугаївка та Броварки приєднуються до Гриньок.
Але гучні дискусії припинилися. Людмила Оксанчук поставила на голосування три варіанти, з яких селяни одноголосно обрали той, що залишає Гриньки в статусі самостійної громади. Сходка закінчилася, а в центрі села ще довго тривали дебати. Люди переживають про соціальну незахищеність, відсутність належного транспортного сполучення, вкрай незадовільний стан доріг, неналежну якість роботи медичних та освітніх закладів, плутанину з отриманням адміністративних послуг та багато іншого…

Перейти до вмісту