Ви тут:
Україна 

Державіаслужба домовляється про відкрите небо на рівні двосторонніх угод

Літак

Міністерство інфраструктури поставило завдання Державній авіаційній службі провести переговори для відкриття авіаційного простору між Україною та іншими державами на рівні двосторонніх угод.

Про це міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

“Сьогодні поставив Державіаслужбі задачу відкрити небо між Україною та іншими державами на рівні двосторонніх угод”, – повідомив Пивоварський.

Міністр пояснив, що наразі діють близько 70 двосторонніх угод про повітряне сполучення між Україною та іншими країнами. Одинадцять з них не містять обмежень кількості перевізників, рейсів або пунктів призначення, однак решта такі обмеження мають.

“Державіаслужба пропонуватиме країнам зняти обмеження у двосторонньому порядку. Я прошу Міністерство закордонних справ України і Павла Клімкіна долучитися до цього процесу, нам знадобиться підтримка послів України за кордоном. Задача – розвиток конкуренції”, – додав Пивоварський.

Водночас, міністр констатував відсутність прогресу на шляху до підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

“Робимо все можливе, щоб Угода про Спільний авіаційний простір з ЄС була підписана якнайшвидше. Проте, незважаючи на тиск, який ми створюємо, я розумію, що суперечка навколо Гібралтару – це проблема, вирішення якої від нас не залежить”, – зазначив Пивоварський.

Перейти до вмісту