Ви тут:
PROвсе 

Чому потрібно відмовитись від хліба: 7 причин

хлеб

Відмовитися від борошняних продуктів зовсім не просто, але воно точно варто того. Як це зробити  пише “Країна Здоров’я

1. Поліпшення настрою
Ви фанат хліба? Це може бути причиною того, що більшу частину свого життя ви відчуваєте себе паршиво. Для людей, які пережили депресію, хліб взагалі протипоказаний: 40% повертаються до своїх депресивним звичкам якраз по причині неправильного харчування. Але при чому тут хліб? Справа в тому, що зернові продукти знищують гліадін та інші форми проламіни білка, який, у свою чергу, сприяє виділенню серотоніну – гормону радості. Ні гліадин – ні серотоніну – хочеться накласти на себе руки.

2. Зниження рівня тривожності
Високий рівень тривожності – бич для багатьох людей. Споживання зернових продуктів зіграло тут свою роль. Більше того, посилене споживання пшеничних продуктів може спровокувати розвиток деяких фобій – наприклад, агорафобії (страх вийти з будинку) або клаустрофобії (страх закритих приміщень).

3. Вам буде простіше концентруватися
Проблеми з увагою і фокусуванням, тобто та сама неуважність, про яку багато говорять, теж можуть бути пов’язані з хлібом. Люди, які відмовляються від хліба, вже через кілька тижнів говорять про те, що їх свідомість стала більш ясною, а їм стало простіше приймати рішення.

4. Здатність до навчання
Відновлення здатності до тривалої концентрації, ясне мислення і зниження схильності до відволікання змушують наш мозок швидше і краще вчитися. Люди, які відмовилися від борошняних продуктів, уважніше слухають, швидше читають і отримують нові навички, частіше і з більшою легкістю теоретизирують. Вони більшою мірою зосереджені на завданню, більш творчі і більш ефективні.

5. Судоми
Споживання занадто великої кількості хліба може супроводжуватися нападами судом. Зернові навіть можуть призвести до провокування епілептичних припадків!

6. Нервова система
Відмова від хліба може повернути назад розвиток таких хвороб як розсіяний склероз. Ця хвороба трапляється з причини аутоімунного руйнування мієлинового покриття нервової тканини, і, звичайно, вона не може бути відновлена швидко. Але відмова від хліба може сповільнити подальше руйнування тканин мозку.

7. Профілактика деменціїТут легко скотитися в спекуляції, але ясно одне: причина деменції – хронічно високий рівень цукру в крові. Звичка регулярно їсти борошняні продукти якраз сприяє стабільно високому рівню цукру в крові.

Перейти до вмісту