Ви тут:

АМКУ оштрафував ТОВ «Гадячсир», ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ», ФОП Назаряна А.Р. та ФОП Стовпівського О.А.

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Гадячсир», ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ», ФОП Назаряна А.Р. та ФОП Стовпівського О.А. загалом на 40 тис. грн. за вчинення схожих дій на ринку молока коров’ячого незбираного для промислової переробки, що закуповується у населення.

Як встановило Відділення за результатами розгляду колективних заяв, зазначені суб’єкти господарювання одночасно або з незначною різницею в часі знизили до однакового рівня закупівельні ціни на молоко від населення сіл Милорадове, Ковжижа та Зайці Другі Котелевського району з 06.01.2015-07.01.2015 до рівня 3,00 грн/кг, з 06.02.2015-08.02.2015 до рівня 2,70 грн/кг та утримували їх на однаковому рівні в певні проміжки часу, що призвело до усунення конкуренції, враховуючи, що аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій.

«Суттєва ринкова влада Відповідачів за рахунок сукупної частки на вказаному ринку, що складає 100 відсотків, дозволила одночасно встановлювати однаковий рівень закупівельних цін на молоко у певні проміжки часу протягом січня-лютого 2015 року, диктувати умови закупівлі, нав’язувати невигідні умови здавачам молока (населенню), отримуючи однобічну користь при закупівлі молока за рахунок ущемлення інтересів здавачів», – зазначив голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Перейти до вмісту