Ви тут:

АМКУ оштрафував ТОВ «Миргородський сироробний комбінат», ПАТ «Пирятинський сирзавод» та ТОВ «Новосанжарський молзавод»

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Миргородський сироробний комбінат», ПАТ «Пирятинський сирзавод» та ТОВ «Новосанжарський молзавод» загалом на 30 тис. грн. за вчинення схожих дій на ринку молока коров’ячого незбираного для промислової переробки, що закуповується у населення.

Як встановило Відділення за результатами розгляду звернення народного депутата України за дорученням Комітету, зазначені суб’єкти господарювання одночасно або з незначною різницею в часі знизили на 10 відсотків та підвищили до однакового рівня (від 2,00 до 21,6 відсотків) закупівельні ціни на молоко від населення Миргородського району протягом січня-березня 2015 року та утримували їх на однаковому рівні в певні проміжки часу, що призвело до усунення конкуренції, враховуючи, що аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій.

«Одночасне зниження ТОВ «Миргородський сироробний комбінат», ПАТ «Пирятинський сирзавод» та ТОВ «Новосанжарський молзавод» закупівельних цін на молоко до однакового рівня та утриманні їх на однаковому рівні в певні проміжки часу за умови різних обсягів закупівлі молока, різних виробничих витрат, обсягів виробництва і реалізації готової продукції, та не відповідності змін закупівельних цін на молоко динаміці оптово-відпускних цін на готову продукцію у відповідному періоду, не можна пояснити інакше, ніж узгодженою поведінкою Відповідачів», – зазначив голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Перейти до вмісту