Ви тут:

Знайшли 3 млн грн на фінансування залізничної лікарні в Гребінці

борги гроші гривні

37% від річного фінансування отримала залізнична лікарня в Гребінці, де без роботи могло залишитись 177 працівників.

Громадськість району й області та медперсонал закладу були обурені заявою про можливе закриття вузлової лікарні станції Гребінка та готові були вдатися до радикальних заходів – аж до перекриття залізничних шляхів.

Люди не полишали надії домогтися справедливості, зокрема, шукаючи підтримки в органах влади і у тих, кого громада обрала для представлення своїх інтересів у Верховній Раді, – повідомляє сайт Гребінки.

Зокрема, зверталися до керівництва області, народних депутатів та Кабінету Міністрів. Зрештою, урядовці знайшли можливість відшукати кошти для збереження об’єкта соціальної сфери, а керівництво району запевнило працівників лікарні, що заклад продовжить роботу.

Районна влада спільно з головою Полтавської обласної державної адміністрації Валерієм Головком підготували проект Постанови Кабінету Міністрів щодо виділення додаткових цільових коштів на забезпечення поточного фінансування ДЗ «Вузлова лікарня ст. Гребінка СТГО «ПЗ» у сумі 3 090,4 тис. грн.

Проект реалізують протягом кількох місяців.

На сьогодні кошти ще не надійшли, але вже є зрушення: медпрацівники переконані у позитивному вирішенні питання, – розповіла головний бухгалтер вузлової лікарні станції Гребінка Алла Самойлова.

Крім того, за словами керівництва закладу, існує імовірність створення на базі вузлової лікарні реабілітаційного центру для воїнів АТО Полтавської, Черкаської та Київської областей.

Фінансування на переобладнання та реорганізацію буде проводитися за програмою Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що через відсутність фінансування до кінця поточного року заклад збиралися закрити. Специфіка Гребінківської вузлової лікарні полягає у тому, що заклад обслуговує населення семи районів Полтавської області та чотирьох районів Чернігівської.

Субвенції від райдержадміністрацій, які виділяються на такі заклади відомчої медицини, поділені відповідно до територіального розподілу приписної кількості населення. Але цьому закладу виділені кошти відмовилися передати, хоча усі очільники районів погодилися, що їхнє населення обслуговує Гребінківська залізнична лікарня.

Перейти до вмісту