Ви тут:

Збройні Сили України –​ чекають в своїх рядах демобілізованих учасників АТО

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

До 3-х тисяч громадян призваних за мобілізацією у 2015 році демобілізувалися та повернулися на Полтавщину. Але країна продовжує ведення бойових дій в зоні проведення анти терористичної операції, тримаючи конфлікт з сепаратистами у визначених межах, недаючи йому розповсюдитися по інший території України.

Звільненні військовослужбовці були серед перших кому у надважких умовах вдалося зупинити та максимально витіснити противника.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З колишніх працівників та службовців війна виховала справжніх професійних військових, які неодноразово давали фору елітним професійним військовим противника. Набутий досвід бойових дій, навики володіння зброєю, вміння оцінювати оперативну обстановку та миттєво приймати вірні рішення це ті якості військового, які потрібні на сході України в зоні антитерористичної операції.

Військові комісаріати Полтавської області готові всіляко сприяти, громадянам, які бажають повернутися на військову службу чи призватися вперше. Демобілізованим військовослужбовцям, які бажають повернутися на військову службу до тієї військової частини де її проходили чи до іншої, зможуть призватися на військову службу по мобілізації або укласти короткостроковий контракт на особливий період.

Призвавшись на військову службу або уклавши контракт громадяни зберігають за собою всі передбачені законодавством пільги та переваги ( в тому числі місце роботи, середній заробіток та інші).

Військовослужбовці, які проходять військову службу чи то призвані за мобілізацією чи уклали контракт отримують однакове місячне грошове забезпечення, яке складає від 2,7 тис. та винагороду, яка нараховується за кожний проведений день в зоні АТО від 90 грн. та додатково за безпосередню участь у бойових діях (зіткнення) по 1 тис. грн. за день.

Також на сьогодні військовослужбовці активно використовують виплати грошових винагород за успішно виконанні бойові завдання, так вже документальну таку винагороду оформлено на 342 військовослужбовця на суму 2 млн. грн. та на 15 млн. грн. оформлені документи на виплату за знищену військову техніку та озброєння.

Збройні Сили України цінують той досвід, які мають звільнені військовослужбовці та готові їх прийняти в свої ряди, щоб сумісно з іншими військовими формуваннями захищати наш спосіб життя, наші домівки та рідні міста і села. За інформацію та бажаючим проходити військову службу звертатися до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку або на «горячу лінію» Полтавського обласного військового комісаріату за тел. (05322) 2-29-96

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю підполковник Е.М.Бородай

Перейти до вмісту