Ви тут:

Затверджено нову форму декларації з податку на нерухомість

Державна податкова інспекція у м. Полтаві повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 року №408 затверджено нову форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, яка буде застосовуватись з наступного звітного періоду.

Нагадаємо, що порядок подання декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до органу фіскальної служби визначено статтею 266 Податкового кодексу України.

Зокрема, платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою – платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Відділ комунікацій Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту