Ви тут:

Вулична бібліотека відновлена завдяки полтавцям

7YzSz0_FJVc

«Є книги, які треба тільки скуштувати, є такі, які найкраще проковтнути і лише небагато – розжувати і перетравити» – популярне гасло сьогодення, проголошене Френсіском Беконом. Книга є одним із важливих джерел здобуття потрібної інформації. На сьогодні перша вулична бібліотека зруйнована, яку ще місяць тому встановили активісти громадської організації «Команда молоді», що знаходилася у Студентському парку в рамках проекту «Полтава книжкова». Ця новина викликала неабиякий розголос серед населення міста, а молоді люди готуючись до наступних вуличних бібліотек в рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» вирішили відновити попередні полички.

Виготовлення поличок та збір книг нелегкий аспект як фізичний, так і матеріальний, але завдяки згуртованості мешканців нашого міста нам стало сили відновити першу вуличну читальню. За тиждень до нас звернулась величезна кількість людей з пропозицією допомогти. Полтавці принесли близько двох ящиків різноманітної літератури, від детективів до класики, щоб заповнити полички, а завдяки полтавцю Вадиму, який не пошкодував своїх коштів, а саме 1 000 грн, та долучився до впровадження європейської ланки в полтавському краю, ми змогли придбати матеріал на виготовлення нової читальні.

9RmENnt0OcY
«Я воджу свою доньку до репетитора, а поки чекаю її є час посидіти в парку. Я беру книгу з вуличної бібліотеки та читаю. Це гарна можливість провести вільний час з користю» – розповів полтавець Роман, з магазину «Прокату» та безкоштовно дав нам шуруповерт, коли дізнався навіщо він потрібен.

Тож проект «Полтава книжкова» продовжує своє існування завдяки мешканцям нашого міста. Так, першу бібліотеку було відновлено 20 червня і нові полички заяскравіли свіжим ароматом книг.

Наступні полички розташуються у Березовому та Сонячному парках, сподіваємося, що кількість бібліотек лише збільшуватиметься, адже за нашими з Вами вчинками майбутнє нашого міста. Молодь продовжує відновлювати рідне місто, розвиваючи духовну грань полтавців. Дякуємо усім, хто нас підтримає, допомагає та поповнює новими книжками наші з Вами вуличні читальні.

Прес-служба ГО «Команда молоді»  Підлепич Тетяна

Перейти до вмісту