Ви тут:

Велосипедистів Полтави не злякала негода на шляху на роботу

Bike2Work_PL-4

Близько 15 полтавських велолюбителів зібрались перед початком робочого дня, щоб разом випити кави і поснідати.

Таким чином, вони довели, що навіть негода не є серйозною перешкодою, щоб їздити велосипедом на роботу і у справах. Велосипедисти почали з’їжджатись до місця збору ще з 7:30, а ближче до 8:00 дехто вже поспішав на роботу, а дехто тільки «підрулював», щоб випити кави у приємній велокомпанії. До підтримки заходу долучились також представники «велодружнього» місцевого бізнесу.

«Ця акція проводиться у Полтаві вперше, і трошки прикро, що багатьом дощ завадив дібратися до роботи саме велосипедом, але, думаю, ті, хто таки приїхав і посмакував запашною кавою від «Львівської кав’ярні» та скуштував пригощання від кейтеринг-служби «Дом.Кафе» та ГО «Еколтава», не пошкодували. Планую повторити цю акцію, але у більш погожий літній день.
Я б хотіла, щоб у полтавців формувався позитивний образ велотранспорту, щоб вони все більше переконувались, що їздити на велосипеді – це приємно і екосвідомо. І потрібно вже зараз думати про те, як зберегти наявні ресурси і досягти сталого розвитку наших міст,», – наголосила Ірина Садовнікова, організатор акції та координатор проекту «Полтава велосипедна».

Акція відбувалась також у шести містах України, які також підтримали рух «Велосипедом на роботу» та Європейський тиждень сталої енергетики.

Організатори акції: ГО «СІТІ ЛАБ», ГО «ВелоПолтава»

Довідково

Сталий розвиток міст — це багатогранне поняття, яке означає гармонійний розвиток економічної та соціальної сфери у нерозривному взаємозв’язку із збереженням якості довкілля.

Перейти до вмісту