Ви тут:

Узгодженна поведінка учасників торгів призвела до спотворення їх результату

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ПП «Альбатрос» на 68 тис. грн. за спотворення результатів торгів.

Як встановило Відділення за результатами розгляду звернень правоохоронних органів, ПП «Альбатрос» та ТОВ «Гойда» узгодили свою конкурентну поведінку під час участі у процедурі відкритих торгів, що проводились виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради у 2012 р. по предмету закупівлі: «придбання обладнання, що потребує монтажу (малі архітектурні форми на ігрових, спортивних майданчиках та на території закладу по об’єкту «Будівництво дитячого садка-школи в мікрорайоні № 278 у місті Кременчуці)», а саме: пропозиції конкурсних торгів для участі у даній процедурі закупівлі ПП «Альбатрос» та ТОВ «Гойда» готували спільно та ведуть господарську діяльність, пов’язану між собою, що призвело до заміни конкуренції на координацію поведінки вищевказаних суб’єктів господарювання.

«Слід зазначити, що економічною конкуренцією є змагання між суб’єктами господарювання з певною метою з використанням власних досягнень та переваг над іншими суб’єктами господарювання. Невід’ємною частиною механізму закупівлі є створення спеціального конкурентного середовища у сфері державних закупівель. Якщо учасники змінили конкуренцію між собою на координацію, взаємодопомогу, то покупець не отримує той результат, який би він мав при справжній конкуренції», – надав пояснення голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Перейти до вмісту