Ви тут:

Українські військові готові до будь-якого сценарію, – Генштаб

Збройні сили України готові до будь-якого варіанту розвитку подій

Про це ввечері в неділю в ефірі одного з телеканалів заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає Еспресо.TV з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“Ми передбачаємо варіант, як від уповільненого конфлікту, так і до широкомасштабної агресії… Збройні сили до цього готуються і вже готові на сьогоднішній день для адекватного реагування на всі ці ситуації”, – запевнив Муженко.

Відповідаючи на питання ведучого, чи будуть російсько-терористичні угруповання “пробивати коридор на Крим”, начальник Генштабу сказав: “Одна з основних передумов для створення такого коридору – це дестабілізація ситуації в Херсонській та Запорізькій областях. На сьогоднішній день ситуація і в Херсонській, і в Запорізькій області стабільна, тому я не бачу підстав – найближчим часом – тиждень – два – три тощо, що така загроза можлива”.

Муженко заявив, що українські військові готові й надалі діяти адекватно у будь-якій ситуації.

“Поки ми контролюємо ситуацію і адекватно відповідаємо на всі ті виклики, які є, ми готові і надалі діяти адекватно у будь-якій ситуації”, – підкреслив начальник Генштабу.

Нагадаємо, останнім часом терористи, що діють на сході України, значно активізувалися. Так, упродовж 13 червня бойовики 109 разів обстрілювали позицій українських військ у зоні АТО.

Перейти до вмісту