Ви тут:

У Полтаві триває суд над екс-начальником УДАІ Блажівським

Сьогодні в Октябрському райсуді Полтави, на початку чергового судового засідання, прокурор зачитав протокол та продемонстрував відеозапис обшуку в 15-й палаті урологічного відділення обласноі лікарні. Тут напередодні Нового року проходив лікування обвинувачений згідно зі статею 368 КК у корупційних діях, екс-начальник УДАІ УМВС Украіни в області Петро Блажівський.

Було видно, як під час обшуку в нього вилучили 4 телефони, проте підозрюваний викинув із вікна 3-го поверху лікарні темний портфель. До матеріалів справи надали протокол спостереження правоохоронців про те, як Блажівському заносили цей портфель до палати.

Водночас, адвокат підзахисного  заявила, що зміст протоколу не відповідає змісту відеозапису, мовляв, зазначений не той номер кримінальноі справи, не та відеокамера зазначена в протоколі,  не було надано точного часу тривалості відео, тощо. Адвокати захисту наголошували, що на відео чітко не видно, як Блажівський викидає з вікна портфель. До того ж, опечатування кейсу відбувалося з порушеннями, а обшук у самій палаті підозрюваного був  поверхневим.  Тому адвокати просили через зазначені протиріччя  не залучати відео у якості доказу до справи.

Проте, суддя приєднав усі відеодокази до справи.
Далі у суді продемонстрували протокол та відео вилучення тих речей та грошей, що знайшли в кейсі.
Зокрема, паспорт та індентифікаційний код Петра Блажівського, банківські картки, готівку – 10 тис.грн, конверти з сумою у 5 тис.доларів, ще 10 тис. доларів, ключі, документи і т.д. Зокрема, знайшлася 100-доларева купюра, яку передавав свідок по справі Глушко, про що зазначалося на минулому судовому засіданні. Правоохоронці відзначили співпадіння номерів купюр з попередніми епізодами корупційних діянь підозрюваного.

Нині судове засідання – триває, чим завершиться резонансна справа Новини Полтавщини повідомлять пізніше.

Перейти до вмісту