Ви тут:

У Полтаві неповнолітня втекла з дому, щоб грабувати пенсіонерів та дітей

Поки правоохоронці розшукували безвісти зниклу 14-річну полтавку, остання разом зі своїми двома товаришами скоїла ряд пограбувань у Полтаві на дітей та людей поважного віку. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

Як повідомив начальник Октябрського райвідділу міліції міста Полтава Віктор Литвинюк, про зникнення дитини до міліції повідомила мама 14-річної дівчинки. Працівники райвідділу провели ряд розшукових заходів і знайшли дитину. Під час розмови з нею правоохоронці звернули увагу, що на руках дитини була золота каблучка, яка раніше зазначалася як викрадена.

«Нами було встановлено, що дівчина підтримує дружні стосунки із 16-річним хлопцем, учнем одного із техучилищ, який перебуває на обліку в міліції та з 22-річним полтавцем, – говорить начальник райвідділу, – вищезазначені особи раніше фігурували по фактах скоєння ряду крадіжок та грабежів. Під час розмови із дівчиною нам стало відомо, що вона разом із неповнолітнім, діючи за вказівкою 22-річного товариша, відбирали у дітей на ігрових майданчиках цінні речі, при цьому пропонували їм зіграти з ними в гру».

Також правоохоронцями встановлено, що молодь вночі гуляла містом та шукала людей напідпитку, аби відібрати у них гроші, прикраси та інші речі. Під час вибору людей не гребували навіть літніми особами. Здобуті злочинним шляхом речі спритники здавали до ломбардів, а на отримані гроші витрачали на розваги на ігрових майданчиках, в дитячих розважальних закладах, супермаркетах на солодощі та слабоалкогольні напої.

«Під час огляду житлового приміщення 22-річного полтавця нами виявлено речі, які раніше зазначалися як відібрані у громадян злочинним шляхом, – говорить Віктор Литвинюк. – Дані речі вилучені та повернуті власникам. Вирішується питання про обрання відносно повнолітнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України – грабіж. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років».

Перейти до вмісту