Ви тут:

Терористи активізувалися і обстрілюють українські позицій в районі Мар’їнки і Красногоровки

Терористи активізувалися і масово обстрілюють українські позицій в районі Мар’їнки і Красногоровки

Про це повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

“О 3.00 противник почав масований обстріл наших позицій в районі Мар’їнки і Красногоровки, в тому числі, з важкого озброєння. Вони застосували танки, міномети, артилерію. Противник намагається просунутися вперед. Українські військові відбивають всі атаки і успішно утримують свої позиції”, – заявив він.

Також Лисенко ця атака не є штатною ситуацією, оскільки є вибухи, стрілянина та поранені. Проте, ніхто з українських бійців не загинув.

Лисенко підкреслив, що є всі підстави назвати ці дії бойовиків спробою просунутися, “але ця атака відбувається на неширокому ділянці фронту, тому говорити про широкомасштабний наступ ворога ми не можемо”.

“Плани бойовиків нам невідомі. Але ми розуміємо, що така активізація почалася тільки після сигналу з Москви … Якщо тиск буде посилюватися, будуть підтягнуті резерви, буде відповідна відповідь – підкріплення для утримування позицій”, – додав Лисенко.

Нагадаємо, раніше медик-волонтер Армен Нікогосян повідомив, що в Мар’їнці Донецької області п’яту годину поспіль тривають бої, серед українських військовослужбовців 25 поранених.

Пізніше нардеп Павло Кишкар з трибуни Верховної Ради повідомив, що в Мар’їнці вже отримали поранення понад 30 бійців.

Також повідомлялося, що через обстріли під Мар’їнкою загорівся елітний кінний клуб. Ще в результаті обстрілу Мар’їнки і Красногоровки бойовиками “ДНР” зруйновані будинки, лікарня та завод.

Еспресо.TV.

Перейти до вмісту